■ לחיילים אשר נפצעו או נפגעו בזמן עריקות מהצבא מגיע גם זכויות ממשרד הביטחון שכן למרות העריקות החייל משויך לצה"ל ולמשרד הביטחון ■
נכתב ע"י עורך דין אלי סבן
נפגעתם או נפצעתם במהלך עריקות מהצבא? דעו את זכויותכם מול משרד הביטחון!
מה נחשב לעריקות מהצבא (סדיר)
המושג עריקות מהצבא בזמן שירות סדיר מוגדר בחוק המשפט הצבאי כמי שנעדר מעל 30 יום / 100 ימים במצטבר. במקרים אלו מגישים כנגד אותו חייל / שוטר כתב אישום בבית הדין הצבאי.
הסיבות השכיחות לעריקות מהצבא:
- אידיאולוגיה (סרבני שירות, דת וכדומה).
- בעיה / צורך משפחתי (סיוע כלכלי למשפחה, אירוע, חופשה שלא אושרה וכדומה).
- בעיה / צורך אישי (הסתבכות בפלילים כגון: הימורים, סמים וכדומה).
- בעיה נפשית.
*איננו מעודדים את תופעת העריקות, אך חשוב שכל משרת ידע כי לחובותיו לשירות סדיר מגיע גם זכויות ובמידה נפצע או נפגע יתכן והחייל זכאי לפיצוי כספי.
פציעות שכיחות בזמן עריקות מהצבא
קורים מקרים רבים בהם חיילים בסדיר אשר נפצעים מפחדים להגיע לטיפול רפואי, שמא יעצרו בשל עריקותם. לא פעם אותם חיילים גורמים לנזק ולהחמרה במצבם הרפואי בשל הזנחה או טיפול רשלני. מקרים שכיחים של פציעות בזמן עריקות (בדומה למצבים של פציעות בזמן חופשה מהצבא):
- פציעה כתוצאה מתאונה
- כוויות
- שבירת רגל, יד , מרפק
- שריטות / חתכים עמוקים
תביעת משרד הביטחון בגין פציעה בזמן עריקות מהצבא
במקרים של פציעה בזמן עריקות מהצבא על החייל / השוטר לעמוד לדין (לאחר משפט בדינו). לאחר מכן יהיה על החייל לבנות תיק רפואי עם אסמכתאות בגין פציעה שקרתה בזמן השירות הצבאי הסדיר. אנו ממליצים לכם לפנות אל עורך דין משרד הביטחון אלי סבן, משרדנו ידע כיצד ללוות אתכם ולבנות לכם תיק רפואי מסודר אותו נגיש בפני הועדה הרפואית של משרד הביטחון עד לקבלת הכרה בנכות המזכה את המשרת בזכויות שונות (הנקבעות על פי אחוזי הנכות – ראה טבלת אחוזי נכות).
במקרים של דחיית הבקשה לקבלת הכרה ממשרד הביטחון או כאשר מקבלים אחוזי נכות נמוכים ניתן להגיש ערער על החלטת הועדה הרפואית של משרד הביטחון ולהגיש תביעה למשרד הביטחון.
פנו אל משרדנו ונשמח לתת לכם תשובות לכל השאלות ולפגישת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות מצידכם.
30 שנות ניסיון
הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות
צוות מומחים בכירים
ליווי אישי