■ כל חייל שוטר ואיש ביטחון אשר נפגע או חלה במהלך שירותו יכול להגיש תביעות נגד משרד הביטחון על מנת לקבל קצבת נכות. התהליך דומה מאוד לתביעה עבור קבלת קצבת נכות ממוסד לביטוח לאומי אך אין ספק כי הקצבה של משרד הביטחון משתלמת הרבה יותר ■
נפגעת או חלית במהלך שירותך הצבאי? פנו אל משרדו של עו"ד אלי סבן עוד היום! נשמח לסייע לכם למצות את זכויותיכם המגיעות לכם, התקשרו 03-5221444
נכתב ע"י עו"ד אלי סבן
תוכן נושאים לתביעות משרד הביטחון:
- סרטון של עו"ד אלי סבן לגבי הגשת תביעה למשרד הביטחון.
- מי זכאי לתבוע את משרד הביטחון?
- השאירו פרטים לפגישת ייעוץ משפטית ללא עלות!
- אופן הגשת תביעה כנגד משרד הביטחון
- הליך קבלת התגמולים בתביעת משרד הביטחון
- תביעת משרד הביטחון בגין החמרת מצב רפואי
- ערעור על החלטת קצין התגמולים
- ועדות רפואיות של משרד הביטחון – האם ניתן לערער?
- מהו הליך קבלת התגמולים, כספים והטבות?
- ייצוג של עורך דין משרד הביטחון
- סיכום דבריו של עו"ד אלי סבן
- הצלחות משרדנו בגין תביעות משרד הביטחון
- מקרים שכיחים במהלך השירות הצבאי בהן ניתן לתבוע את משרד הביטחון
■ מחשבון פיצוי כספי במקרים של פציעה / חבלה במהלך השירות הצבאי
■ צפו בסרטון של עו"ד אלי סבן המסביר על תביעות נגד משרד הביטחון:
■ מי זכאי לתבוע את משרד הביטחון?
אנשי כוחות הביטחון לרבות חיילים בסדיר, בקבע , מילואים, שוטרים, שירות בתי הסוהר, שב"כ, מוסד, אשר נפצעו או חלו במחלה רשאים להגיש תביעות כנגד משרד הביטחון. כמו כן, גם אנשי כוחות הביטחון אשר גויסו עם מצב רפואי לקוי ומצבם הרפואי החמיר עקב השירות רשאים להגיש תביעה למשרד הביטחון ולציין שמדובר בהחמרה של מצבם הרפואי עקב השירות.
☎ לשיחת ייעוץ משפטי ללא עלות

30 שנות ניסיון

הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות

צוות מומחים בכירים

ליווי אישי
■ אופן הגשת תביעות נגד משרד הביטחון והכרה בנכות
אופן ניהול ההליך בבקשה להכרה כנכה צה"ל הוא שונה מהליך הבקשה להכרה כנכה אזרחי. במסגרת ניהול ההליך מול קצין התגמולים, על התובע לפרט את הקשר הסיבתי שבין הנזק שנגרם לו לבין תנאי שירותו הצבאי ובכך להוכיח את שני התנאים המצטברים הדרושים ע"פ החוק, כי הפגימה נגרמה תוך ועקב השירות הצבאי. במקרה של חבלה, חשוב לצרף לבקשה המוגשת לקצין התגמולים דוח פציעה חתום כנדרש ותיעוד רפואי בהתאם. במקרים בהם אין בידי התובע דוח כאמור, יהיה עליו לצרף תצהיר המכיל את העובדות אודות הנסיבות אשר הובילו לחבלה. כמו כן, בקשה המוגשת בגין מחלה, תגובה באמצעות תצהיר המפרט את הנסיבות אשר גרמו להופעת המחלה. חשיבותו של התצהיר הינה מכרעת,שכן הגרסה העובדתית בבקשה להכרה מלווה את התובע לכל אורך התהליך מול קצין התגמולים ואף בהמשך מול ערכאות משפטיות.
■ הליך קבלת התגמולים בתביעות נגד משרד הביטחון
התובע צריך להוכיח את הקשר הסיבתי בין אופי שירותו לפגיעה/מחלה. על מנת לקבוע ולהוכיח את הקשר הסיבתי החייל התובע ישלח לבדיקה אצל רופא מומחה. במידה והרופא קובע קשר סיבתי – קצין התגמולים יהיה רשאי (אבל לא חייב) לקבל חוות דעתו של הרופא המומחה ואם ירצה הוא יבקש חוות דעת נוספת. בהמשך התובע נשלח לוועד רפואית וזאת כדי לקבוע את אחוזי הנכות שמגיעים לו.
■ תביעה למשרד הביטחון בגין החמרת מצב רפואי
לאחר ההכרה כנכה צה"ל, במידה וחש הנכה שינוי לרעה במצבו או החמרת מצבו רפואי, הוא רשאי על פי החוק להגיש בקשה להחמרה במצב הרפואי או להגיש בקשה לנכות מוסבת אשר נגרמה עקב נכותו זאת ועוד בתנאי שחלפו 6 חודשים מיום הכרתו. לדוגמא, חייל שלקה בסוכרת והוכר כנכה צה"ל ונזקק לטיפול נפשי רשאי לבקש נכות נפשית נוספת עקב כך. לבקשה זו יש לצרף כמובן מסמכים רפואיים התומכים בבקשה להחמרה או הנכות המוסבת.
■ ערעור על החלטת קצין התגמולים
כל מי אשר גילה כי תביעה למשרד הביטחון שלו נדחתה רשאי להגיש ערעור לבית המשפט שלום על החלטת קצין התגמולים ובמסגרת הערעור בבית המשפט יוכל התובע בדרך כלל באמצעות מומחה רפואי מטעמו ועדויות של אנשים מטעמו להוכיח שקצין התגמולים טעה ויש להכיר בו כנכה צה"ל בנוסף, על פי החוק מי שתביעתו נדחתה רשאי להגיש בקשה לעיון נוסף ולצרף ראיה חדשה בו הוא מבקש מקצין התגמולים לבחון מחדש את הראיה החדשה. בית המשפט העליון קבע כי גם חוות דעת רפואית תחשב כראיה חדשה.
■ וועדות רפואיות של משרד הביטחון וערעור על החלטת וועדה רפואית
איש כוחות הביטחון אשר הוכר כנכה צה"ל יזומן לוועדה רפואית אשר תקבע את שיעור נכותו. בפני הוועדה הרפואית יוכל הנכה להציג מסמכים רפואיים או חוות דעת רפואית אשר יפרטו בקשר למצבו הרפואי וגובה הנכות המגיעה לו. מומלץ להרחיב ולהסביר לוועדה הרפואית על מגבלה אשר משפיעה על תפקודו היומיומי.
על החלטת הוועדה הרפואית ניתן לערער לוועדה עליונה ולתקוף את החלטת הוועדה הרפואית אשר לטענתו קיפחה אותו. על החלטת הוועדה העליונה ניתן לערער בשאלה משפטית בלבד בפני בית המשפט המחוזי אשר יכול להתערב בהחלטת הוועדה ולהחזיר את התיק לוועדה רפואית עם הנחיות משפטיות על מנת שהוועדה תבדוק שוב את החלטתה ותשקול אותה מחדש.
לעיתים בית המשפט ממליץ להעביר את הטיפול לוועדה העליונה בהרכב אחר כאשר סבור שהוועדה כבר מקובעת בעמדתה.
■ הליך קבלת התגמולים, אחוזי הנכות וההטבות הכספיות
חייל אשר הוכר כנכה זכאי לטיפול רפואי ושיקום מקצועי והטבות כספיות והכל בהתאם לגובה הנכות אשר נקבעה לו. כך למשל מי שקבעה לו דרגת נכות של 10% עד 19% נכות זכאי למענק כספי הנע כיום מ-50,000 ₪ עד ל- 200,000 ₪ ולהנחה בארנונה ומי שקיבל מעל 20% זכאי גם לטיפול רפואי ותגמול חודשי לכל חייו בנוסף להטבות רבות הקבועות בחוק למשל מימון לימודים, הקמת עסק, בית הבראה, עזרה ברכישת דירה, רכב רפואי, והכל תלוי כמובן בגובה הנכות ובגין מה ניתנה הנכות
■ ייצוג עורך דין בתביעות נגד משרד הבטחון
נכותו של אדם היא סיפורו האישי על המאבק המתמשך בחייו. אדם צריך להתמודד בכל רגע נתון מול מכשולים רבים ללא הבנה קודמת. המפגש עם משרד הביטחון הוא מאתגר ולעיתים גורם לקושי רב בהבנה כיצד עליו לפעול ומה עליו לעשות ולכן, פניה לעו"ד משרד הביטחון יכולה להוות דרך בטוחה וקלה בכל התהליך הדרוש מתחילתו ועד סופו. תביעות נגד משרד הביטחון בגין חבלה או מחלה מוגשות לקצין התגמולים במשרד הביטחון, אשר קובע את זכאותו של התובע לתגמולים על פי חוק הנכים תגמולים ושיקום.
■ נפגעת או חלית במהלך שירותך הצבאי?
בכדי לזכות בתגמולים יש להוכיח שהפגיעה או המחלה פרצה כתוצאה ישירה עקב או במהלך שירותו הצבאי של התובע. הכרה בתביעת החייל התובע תעמיד אותו לפני הוועדה הרפואית אשר היא זו שתקבע את דרגת ואחוזי נכותו. סכום התגמול והפיצויים להם יהיה זכאי נגזר באופן ישיר מאחוזי נכות אשר אותם קובעת הוועדה הרפואית. במידת צורך יהיה ניתן לערער על החלטת הוועדה הרפואית וגם על החלטות של קצין התגמולים. רצוי להיעזר בשירותיו של עורך דין משרד הביטחון אשר מומחה ומנוסה היטב בתחום על מנת לדאוג למימוש זכויות מקסימאלי!
נשמח לסייע לכם למצות את זכויותיכם המגיעות לכם,
התקשרו 03-5221444
☎ לשיחת ייעוץ משפטי ללא עלות

30 שנות ניסיון

הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות

צוות מומחים בכירים

ליווי אישי
■ הצלחות משפטיות של משרדנו בגין תביעות נגד משרד הביטחון
■ מקרים שכיחים של פגיעות בגוף ונפש ומחלות בזמן שירות צבאי
כל אנשי כוחות הביטחון וצבא: חיילים / שוטרים / אנשי מוסד / שב"כ – לאופן הגשת התביעה ותהליך קבלת התגמולים היכנסו לאתר »
ניתן להגיש תביעה על החמרת מצב בתנאים מסויימים בלבד – היכנסו לאתר וקראו »
זה תלוי באחוזי הנכות שנקבעו לכל אחד. לכל מי שנקבעה לו דרגת נכות של בין 10-19% יהיה זכאי למענק כספי של בין 50,000 ₪ – 200,000 ₪ ולהנחות והטובות רבות כמו: ארנונה, רכב רפואי, מגורים, לימודים ועוד.