מבצע צוק איתן היה מבצע צבאי רחב-היקף שהוביל צה"ל ברצועת עזה בין 8 ביולי ל-26 באוגוסט לשנת 2014 (ל' באב ה'תשע"ד), במשך 50 ימי לחימה בין ישראל לבין חמאס וארגוני טרור נוספים.
עם תחילת מבצע צוק איתן אשר כונה כך על ידי יוסי כהן(ראש זירת דרום בחטיבת המבצעים של צה"ל), נפרסו סוללות כיפת ברזל ברחבי ארץ ישראל כדי להגן על יישובים השוכנים בדרום ומרכז הארץ. במהלך המבצע הזה נורו כ- 4,594 רקטות ארטילריות ופצצות מרגמה מכיוון של רצועת עזה לעבר ישראל, מתוכן כ- 735 יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל, 64 רקטות נפלו בשטחי מגורים השונים, 3,607 נפלו בשטחים פתוחים בישראל ו-188 נפלו בתוך שטחי הרצועה.
כמות הרוגים והפצועים בישראל במהלך מבצע צוק איתן
לצערנו הרב מאוד, מלחמה זו גבתה חיים והרסה משפחות שלמות אשר עד כה אינן מצליחות לקיים את החיים הרגילים אליהם הם רגילים בשל האובדן או הפציעה הקשה. במבצע צוק איתן בצד הישראלי נהרגו כ- 68 חיילים, 5 אזרחים ואזרח זר אחד.
כמות הפצועים בדרגות שונות עומדת על כ- 1,433 חיילים ו-837 אזרחים.
זכויות החיילים שנפגעו במבצע צוק איתן
לאורך השנים הצוות של משרד עו"ד משרד הביטחון אלי סבן, פוגשים מקרים רבים של חיילים עם פציעות שונות ובדרגות קושי שונות, וגם פוגשים את המשפחות השכולות אשר מתמודדים עם מצבם הקשה ועם המציאות החדשה אשר אינה קלה כלל וגובה מחיר כבד מאוד ובעלת השפעה שלילית על אורח החיים שלהם.
ישנם בהם מקרים רבים גם, אשר החיילים אשר נפצעו במהלך המלחמה, אינם מנצלים את זכויותיהם המגיעים להם על פי חוק, כחלק מהם כלל אינם מודעים למה שמגיע להם וחלק מן החיילים אף מפחדים או חשים אי נוחות להגיש תביעה נגד משרד הביטחון.
חשוב להדגיש שלכל מי שנפגע או נפצע במהלך שירותו הצבאי אכן זכאי לזכויות רבות. הצוות של אלי סבן עומד לשירות של כל מי שנפגע או נפצע או מוגדר כמשפחה שכולה במהלך מבצע צבאי, מלחמה ובמהלך השירות. כל מי שמגיע אלינו מקבל ליווי צמוד מתחילת הדרך ועד לסיום ההליכים המשפטיים, הכוונה והמון אהבה.
מהם התנאים לקבלת זכויות?
בכדי לקבל את הזכויות המגיעות לכם כחייל פצוע או כמשפחה שכולה, חייבים לעמוד בתנאים מסוימים, בין היתר:
- החייל הוכר כ"חייל שנספה במערכה" או כ"נכה צה"ל" על ידי אגף משפחות והנצחה של משרד הביטחון.
- החייל נפטר בזמן שירותו או לאחר שחרורו כתוצאה מחבלה, ממחלה או מהחמרת מחלה שאירעו בתקופת שירותו ועקב שירותו או פציעה כאשר בעקבותיה החייל נפטר.
- החייל היה אזרח ישראלי או תושב קבע בישראל.
- המשפחה הגישה בקשה לקבלת הכרה כמשפחה שכולה או כנכה צה"ל במועד המוגדר בחוק.
אז אם אתם חוויתם אירוע מצער או חוויתם פציעה קשה וזקוקים לליווי מקצועי, הכוונה מדויקת וסיוע בקבלת מידע ונציגות, תפנו למשרדינו של עו"ד משרד לביטחון אלי סבן כבר היום לקבלת סיוע מקצועי ויחד נעבור את הקשה מכל.