■ מחלת השימוטו היא מחלה אוטואימונית המתאפיינת בשלב הראשוני שלה בהגדלה של בלוטת התריס ובשלבים מתקדמים יותר בעייפות כרונית, חולשה לא מוסברת, עלייה במשקל, כאבי שרירים ואי סבילות לקור ■
נכתב ע"י עורך דין אלי סבן
מחלה זו נחשבת למחלה השכיחה ביותר מבין מחלות בלוטת התריס והיא נפוצה יותר בקרב נשים בשיעור של פי 10 מאשר אצל גברים. חשוב לציין את העובדה שמצב של תת פעילות של בלוטת התריס הינו ברוב המקרים בעיה כרונית הנמשכת לאורך כל החיים, כאשר רק במקרים מסוימים מדובר במחלה זמנית החולפת לאחר מספר חודשים.
נפגעתם או נפצעתם במהלך גיבוש לצה"ל? דעו את זכויותכם מול משרד הביטחון!
מחלת השימוטו (בלוטת התריס) במהלך השירות הצבאי
הופעתה של מחלת השימוטו בלוטת התריס בצבא או בכל שלב אחר בחיים, עלולה להיות מלווה בתסמינים רבים הנובעים מהשפעתה של בלוטת התריס על מערכות גוף שונות, כאשר חלק מהתסמינים המאפיינים את המחלה כוללים חולשה ועייפות לא מוסברת, עלייה במשקל, שיבוש של המחזור החודשי, יובש בעור, הפרעה בזיכרון ותסמינים נוספים המופיעים לאורך זמן כגון: שינויים בשיער, צרידות כרונית ועוד.
מכיוון שמחלת השימוטו היא מחלה כרונית העלולה ללוות את החולים בה למשך כל חייהם, התפרצותה של מחלת השימוטו בלוטת התריס בצבא מאפשרת הגשת תביעה כנגד משרד הביטחון וזאת לצרכי הכרתו של החולה המחלה כנכה צה"ל.
בשלב זה חשוב לציין שתביעות כנגד משרד הביטחון מטופלות על ידי קצין התמלוגים, כאשר הליך הגשת התביעה חשוב ומומלץ שייעשה באמצעות עורך דין משרד הביטחון העוסק ומתמחה בניהול תביעות כנגד משרד הביטחון. שירותיו המשפטיים של עורך הדין במקרים אלו נועדו לצרכי ניהול התביעה משלב הגשתה ועד למיצוי התהליך אל מול הגורמים הרלוונטיים במשרד הביטחון.
תביעות משרד הביטחון בגין מחלת השימוטו בצבא
אם גם אתם (ובעיקר אתן) מתמודדים עם התפרצותה של מחלת השימוטו בלוטת התריס בצבא או במהלך השירות הצבאי כמשרתי צבא הסדיר או הקבע, זה הזמן להיוועץ עם עו"ד אלי סבן שלרשותו ניסיון רב שנים בניהול תביעות כנגד משרד הביטחון. היוועצות מוקדמת עם עורך הדין תסייע גם לכם לבחון את סיכויי התביעה ולהיערך להליך ניהול התביעה באמצעות חוות דעת רפואיות ומסמכים רפואיים כאלו ואחרים המעידים על השלכות המחלה לגביכם.
30 שנות ניסיון
הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות
צוות מומחים בכירים
ליווי אישי