■ מחלת הלישמניה המוכרת בכינוי שושנת יריחו הינה מחלת עור הבאה לידי ביטוי בנגע או נגעים בצורת פרח ומכאן שמה. שמות נוספים שניתנו למחלה זאת הינם קדחת שחורה ומחלת הזבובון ■
הגורם למחלה הינו עקיצה של זבוב החול אשר חי בעיקר באזור הנגב, הבקעה ואזורים צחיחים נוספים במדינתנו. אם גם אתם נדבקתם במחלת שושנת יריחו בצבא, קרוב לוודאי שמגיעים לכם אחוזי נכות.
נכתב ע"י עורך דין אלי סבן
קצת אודות המחלה – שושנת יריחו בצבא
בשושנת יריחו בצבא, הנגע (או הנגעים שנוצרים), גדל בהדרגה עד הגעתו למצב של גוש בקוטר של מספר סנטימטרים. באם לא מטפלים במחלה זו עלול להופיע כיב בעור, אשר גורם לעיתים לכאב. ללא טיפול מתאים, תהליך ההחלמה יכול להימשך עד שנה ויש גם פעמים בהם המחלה מתפשטת לאזורים נוספים בגוף והתוצאה היא כיבים וצלקות במקום בו החייל נעקץ. ניתן לטפל במצב זה באמצעות משחות אנטיביוטיות, צריבה של הנגעים ונטילת כדורים.
סוגים שונים של לישמניה בישראל ובצבא
בישראל קיימים שלושה סוגי לישמניה, כאשר הסוג הנפוץ ביותר הוא לישמניה רבא. סוג זה נפוץ בסביבה לחה ונמצא בעיקר בחלק הדרומי של ישראל. סוגים נוספים הם לישמניה טרופיקה ולישמניה אינפנטום. כיוון שזבוב החול נמצא באזור הבקעה ובאזור הנגב, מקומות בהם יש בסיסים רבים של צה"ל, אזורים אלו מוגדרים כאזורים בהם המחלה יכולה להתפשט. אם שהיתם באזור זה המוגדר כאנדמי וחליתם באותה מחלת שושנת יריחו בצבא, קרי, לישמניה בצבא, משרד הביטחון חייב להכיר במחלה זו שנגרמה בעקבות ובזמן השירות הצבאי.
תביעת משרד הביטחון – לישמניה / שושנת יריחו בצבא
השכרת שירותיו של עורך דין המומחה בתחום תביעות נגד משרד הביטחון תבטיח לכם מילוי תקני של כל הטפסים הנדרשים לתביעת משרד הביטחון, המצאת מסמכים נלווים ואסטרטגיה משפטית שתוביל לתוצאה הטובה ביותר. הצעד הראשון יהיה מילוי טופס בקשה שעיקרו הכרה בזכות של מחלה. יש לצרף לטופס זה תצהיר של התובע ושל חיילים ששירתו איתו, (למטרת עדות לכך שהחייל שהה באזור אנדמי ונעקץ על ידי זבוב החול באותו שטח צבאי), כמו כן, החייל צריך להמציא את ההיסטוריה הרפואית טרם השירות ובה הוכחה שהוא לא סבל משושנת יריחו טרם השירות.
לאחר הגשת התביעה והמסמכים הנלווים, התביעה תיבחן על ידי מומחה רפואי (מטעם קצין התגמולים), והוא יכתוב חוות דעת רפואית שבסיומה הוא ימליץ להכיר במחלת שושנת יריחו בצבא. בהתאם, קצין התגמולים יאמץ את ההמלצה והחייל יופנה לוועדה רפואית שתיקבע את שיעור הנכות שלו כתוצאה מהנגעים. ההמלצה יכולה להיות בין 1%-10% נכות וזאת בהתאם למיקום הצלקות בגוף, שטח הצלקות, רמת הכאב והפרעתן לתפקודו היומיומי של החייל. אם המומחה יחליט לא להמליץ, אזי קצין התגמולים יעדכן את החייל שתביעתו נדחתה, ניתן להגיש ערעור לוועדת הערעורים של משרד הביטחון.
לפרטים נוספים אודות תביעת משרד הביטחון למקרים של שושנת יריחו בצבא
30 שנות ניסיון
הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות
צוות מומחים בכירים
ליווי אישי