למרות האקלים החם בישראל מדי שנה אנשי ביטחון וצבא רבים חווים פגיעות קור בצבא ויכולים להוכיח כי הפגיעה נגרמה כתוצאה ישירה מתנאי השירות שהיו בהם. מה היא פגיעת קור? את מי וכיצד תובעים? כל הפרטים במאמר.
מה היא פגיעת קור?
יכולת האדם להסתגל לקור היא מוגבלת לעומת ההסתגלות לחום, בעת שהות בקור הגוף מפעיל מנגנוני הגנה כמו צמרמורות, כיווץ כלי דם אך כל אלה אמצעים שיעילים לפרק זמן מוגבל. שהות בתנאי קור לזמן רב ללא אמצעים מתאימים עלולים להוביל לאיבוד אצבע, אף, אוזן ואף חיים. כמו כן, טמפרטורה נמוכה עלולה להביא לכוויות קור.
מה הם התסמינים לפגיעת קור?
- איבוד צבע בעור
- תחושת שריפה או עקצוץ בעור
- כאבים עזים
- במקרים קיצוניים עלול להופיע נמק
ממה פגיעות קור נגרמות?
- חשיפה לטמפרטורה נמוכה מאוד ללא לבוש מתאים.
- חוסר תזוזה והישארות בתנוחה אחת לאורך זמן בטמפרטורה נמוכה.
- חוסר תזונה בסביבה קרה.
פגיעות קור בצבא – האם ניתן לתבוע?
אנשי ביטחון רבים חווים פגיעות קור במהלך שירותם כתוצאה מחשיפה לאקלים קר במהלך שמירות, אימונים, פעילויות מבצעיות, לינה בשטח ועוד. במקרה הטוב הם סובלים מכוויות קור קלות ובמקרים קיצוניים עלולים להגיע למצב של קטיעת איבר וכן לנכות קבועה. במידה וניתן להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין פגיעת הקור לאופי ותנאי השירות ישנה האפשרות להגיש תביעה למשרד הביטחון באגף השיקום. המשך הטיפול בפגיעות קור בצבא יהיה איסוף מידע רפואי כמו טפסים רפואיים, המלצות מבתי חולים ומומחים וטופס פגיעה. כל אלה יעברו למומחה מטעם המשרד לביטחון לקבלת חוות דעת ומשם התיק יוחזר אל קצין התגמולים לקבלת החלטה על זכאות לפיצויים או דחיית התביעה.
נפגעת מפגיעת קור בצבא? תפנה לעו"ד אלי סבן!
כאמור, פגיעות קור בצבא הן שכיחות מאוד בקרב אנשי ביטחון רבים באזורים ובעונות מסיימות בישראל ויש לקחת אותן ברצינות רבה. עורך דין משרד הביטחון אלי סבן בעל ניסיון עשיר של ייצוג אנשי ביטחון בתביעות נגד משרד הביטחון ויוכל לסייע לכם לממש את מלוא הזכויות וקבלת הפיצויים המגיעים לכם על פי חוק!
לפרטים נוספים וקביעת פגישת ייעוץ חייגו עכשיו – 03-5221444