הרבה אנשי כוחות הביטחון בעבר ובהווה חווים ירידה בשמיעה וטינטון וכן יכולים להוכיח כי הפגיעה נגרמה כתוצאה ישירה משירותם, אנשים שהתגייסו לשירותם בריאים ושמיעתם נפגע במהלך שירותם למדינה יכולים להגיש תביעה לקצין התגמולים, לממש את זכויותהם ולקבל פיצויים וכרה לכל החיים כנכי משרד הביטחון.
מה זה טינטון
טינטון זאת תופעה שהלוקים בה שומעים צליל לרוב מונוטוני הנשמע כמו צלצול/ זמזום ושהמקור שלו לא בהכרח אמיתי, הצליל החרשי יכול ללוות את אותו אתם ברוב שעות היום ואף בכולו והוא מורגש יותר בסביבה שקטה, חולים הסובלים מטינטון לרוב גם יסבלו מתופעת חוסר סבילות לרעש וירגישו אי נוחות מקומות הומים ורועשים, מוזיקה, ומכשירים חשמלים וממנועים כבדים. אנשים הסבולים ממחלה זו לרוב גם יסבלו מתופעות נלוות כמו הפרעות שינה, מתח, חרדות ואף דיכאון.
מה הגורמים לירידה בשמיעה ולטינטון במהלך השירות
אנשי כוחות הביטחון נחשפים לרעשים חזקים במהלך שירותם בין אם זה בזמן אימון או מבצעי, עוצמת קול המסכנת את השמיעה ונחשבת לרעש מזיק זה כל רעש העולה מעל 85 דציבלים, במהלך השירות אנשי כוחות הביטחון נחשפים במהלך שירותם לרעשים בעוצמת קול כפולה ואף יותר וחשופים לפגיעה בשמיעה ולטינטון באופן מיידי, רעשים חזקים היכולים לפגוע בשמיעה:
- יריית רובה- 140 דציבלים לפחות.
- הפצצות תותחנים.
- המראות מטוסים.
- חומרי נפץ.
- מכונות רועשות (רכבים כבדים, חדר מכונות במטוסים וכו').
ירידה בשמיעה וטינטון- תביעת קצין התגמולים
לאחר בדיקות מקיפות והמצאת הוכחה כי יש קשר סיבתי בין הפגיעה בשמיעה לאופי ותנאי השירות ישנה האפשרות להגיש תביעה למשרד הביטחון באגף השיקום, המשך הטיפול יהיה איסוף של מידע רפואי קיים כמו טפסי בדיקות, המלצות מבתי חולים ומומחים וכן טופס פגיעה אם קיים, לאחר מכן יועבר התיק למומחה מטעם משרד הביטחון לקבלת חוות דעת ומשם התיק יוחזר לקצין התגמולים לקבלת החלטה על זכאות או דחיית התביעה. אנשי כוחות הביטחוןשקיבלו הכרה בירידה בשמיעה וטינטון וזאת בפעם הראשונה בחייהם, קצין התגמולים והועדה הרפואית יתייחסו למקרה שלהם כ- "גרימה" ובמקרה שתופעה זאת מוכרת בתיק הרפואי של התובע ההחלטה תהיה על "החמרה", דבר שיכול להשפיע על גובה הפיצויים ואחוזי הנכות.
התייעצו איתנו על תביעת קצין התגמולים על ירידה בשמיעה וטינטון
ירידה בשמיעה וטינטון שכיחים בקרב אנשי כוחות הביטחון ואותם אנשים יכולים להגיש תביעות נגד משרד הביטחון ולקבל הוכרה של נכה משרד הביטחון וכן אחוזי נכות ופיצויים. עו"ד משרד הביטחון אלי סבן בעל ותק של למעלה מ- 30 שנים בתחום ובעל ניסיון רב בליווי, ייעוץ וייצוג אנשי כוחות הביטחון המבקשים לממש את הזכויות המגיעות להם בתור נכי משרד הביטחון.
צרו איתנו קשר עוד היום- עו"ד אלי סבן: 03-5221444