חיילים המתגייסים בריאים לצבא ונפגעים או לוקים במחלות שונות במהלך השירות כמו מחלת הנשיקה, האם במקרים כאלה ניתן לתבוע את משרד הביטחון? ובמידה וכן כיצד?
מה היא מחלת הנשיקה?
מחלת הנשיקה הנקראת גם מונונוקלאוזיס זיהומי הוא זיהום נגיפי הנגרם על ידי נגיף אפשטיין בר, ולמרות הדימוי שדבק בה בשל שמה, מחלת הנשיקה מועברת על ידי כל דרך בה רוק או רסיסיו ולא רק על ידי נשיקה, נגיף זה מדביק מעל 40% מילדים עד גיל 5 ונחשב כנגיף שכיח בכל חתך גילאים וגורמת לחולשה, חום, כאבי גרון, נפיחות בבלוטות, בשקדים ועייפות לתקופה ממושכת.
מה גורם להתפרצות מחלת הנשיקה בצבא?
כאמור מחלת הנשיקה מועברת על ידי רוק, בצבא אנו יכולים להיקלע לסיטואציות שונות שבהם אנו יכולים להיות חשופים להדבקות במחלה בין היתר:
- אכילה ושתיה מכלים נגועים.
- תנאי מחיה צפופים
- חוסר סטריליות
כיצד מתנהלים כשזה מגיע לתביעה מחלת הנשיקה בצבא?
במידה ובאמת נדבקת במחלת הנשיקה במהלך השירות הצבאי וכתוצאה ישירה מפעילות במסגרת צבאית, התביעה תוכר כ-"גרימה", לעומת זאת חייל הנדבק לפני הגיוס אך המחלה חזרה או הוחמרה במהלך השירות, משרד הביטחון יתייחס למקרה כהחמרה ולא גרימה, ההבדל ביניהם הוא שההכרה של משרד הביטחון במחלה כ"גרימה" מזכה את החייל לפיצוי כספי ואף לאחוזי נכות בהתאם להחלטה של רופא ממוחה מטעם הצבא.
חייל הנדבק במחלת הנשיקה בצבא ורוצה להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון יהיה חייב להוכיח כי הנזק הנגרם לו היא תוצאה ישירה של השירות ותנאי השירות, ללא הוכחה הצבא לא יכיר בו ולא יזכה אותו בפיצוי כספי הולם.
הוכחת הקשר ונסיבות ההידבקות במחלה היא מורכבת ומושפעת מהרבה פרמטרים שונים, לכן חשוב מאוד להיעזר בעורך דין מקצועי ומנוסה היודע להתנהל אל מול הגורמים השונים במערכת הביטחון במידה ונדבקת במחלת הנשיקה בצבא לפני שמגישים דבר תביעה למשרד הביטחון
לסיכום
חיילים רבים נדבקים מדי שנה במחלת הנשיקה בצבא, עורך דין משרד הביטחון אלי סבן בעל 30 שנות ניסיון בייצוג חיילים ואנשי ביטחון אל מול משרד הביטחון וכן חיילים שפנו אל עו"ד אלי סבן הצליחו לממש את זכותם לפיצויים מטעם משרד הביטחון.
אל תתמודדו לבד, צרו עמנו קשר עוד היום: 03-5221444