השירות הצבאי כרוך בסיכונים רבים ולכן לא אחת יש חיילים שנפצעים באופן משמעותי ולכן הם זקוקים לסיוע המתמיד של משרד הביטחון לאורך כל הדרך. בשלב הראשון אף אחד מהחיילים שנפגעים לא יודע כיצד להתמודד בנושא תביעות נגד משרד הביטחון ולכן הם מתייעצים עם אנשים שיש להם ניסיון או ידע בתחום זה.
■ כל חייל שוטר ואיש ביטחון אשר נפגע או חלה במהלך שירותו יכול להגיש תביעות נגד משרד הביטחון על מנת לקבל קצבת נכות. התהליך דומה מאוד לתביעה עבור קבלת קצבת נכות ממוסד לביטוח לאומי אך אין ספק כי הקצבה של משרד הביטחון משתלמת הרבה יותר ■
נפגעת או חלית במהלך שירותך הצבאי? פנו אל משרדו של עו"ד אלי סבן עוד היום! נשמח לסייע לכם למצות את זכויותיכם המגיעות לכם, התקשרו 03-5221444
נכתב ע"י עו"ד אלי סבן
תוכן נושאים לתביעות משרד הביטחון:
- סרטון של עו"ד אלי סבן לגבי הגשת תביעה למשרד הביטחון
- מי זכאי לתבוע את משרד הביטחון?
- השאירו פרטים לפגישת ייעוץ משפטית ללא עלות!
- אופן הגשת תביעה כנגד משרד הביטחון
- הליך קבלת התגמולים בתביעת משרד הביטחון
- תביעת משרד הביטחון בגין החמרת מצב רפואי
- ערעור על החלטת קצין התגמולים
- ועדות רפואיות של משרד הביטחון – האם ניתן לערער?
- מהו הליך קבלת התגמולים, כספים והטבות?
- ייצוג של עורך דין משרד הביטחון
- סיכום דבריו של עו"ד אלי סבן
- הצלחות משרדנו בגין תביעות משרד הביטחון
- מקרים שכיחים במהלך השירות הצבאי בהן ניתן לתבוע את משרד הביטחון
מחשבון פיצוי כספי במקרים של פציעה / חבלה במהלך השירות הצבאי
צפו בסרטון של עו"ד אלי סבן המסביר על תביעות נגד משרד הביטחון:
מי זכאי לתבוע את משרד הביטחון?
אנשי כוחות הביטחון לרבות חיילים בסדיר, בקבע , מילואים, שוטרים, שירות בתי הסוהר, שב"כ, מוסד, אשר נפצעו או חלו במחלה רשאים להגיש תביעות כנגד משרד הביטחון. כמו כן, גם אנשי כוחות הביטחון אשר גויסו עם מצב רפואי לקוי ומצבם הרפואי החמיר עקב השירות רשאים להגיש תביעה למשרד הביטחון ולציין שמדובר בהחמרה של מצבם הרפואי עקב השירות.
☎ לשיחת ייעוץ משפטי ללא עלות
30 שנות ניסיון
הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות
צוות מומחים בכירים
ליווי אישי
תהליך התביעה נגד משרד הביטחון
תהליך תביעה נגד משרד הביטחון יכול להיות תהליך ארוך, מורכב ואף לגרום לתסכול רב מצד התובע לרוב תביעה באופן עצמאי יכולה להוביל ל"הפסד" ולכן תביעה דרך משרדנו יכולה להגדיל באופן משמעותי את הסיכוי שמשרד הביטחון יכיר בך כנכה צה"ל
אז איך התהליך מתנהל?
חלית או נפצעת במהלך שירות צבאי, מלחמה ואפילו מילואים?
ראשית חשוב לדעת כי אתה יכול להגיש תביעה למשרד הביטחון על פציעה שהיא פיזית אך גם על פציעה נפשית – פוסט טראומה, חרדה, דיכאון.
במידה ונפצעת ואינך בטוח האם אתה עומד בקריטריונים משרדנו יבצע לך שיחת יעוץ ללא עלות וללא התחייבות בה אנו נבחן יחד את מקרה הפציעה ונבחר את דרך הטיפול המתאימה ביותר
במצב בו אנו נראה שקיימת עילה לתביעה אנו נתחיל באופן מסודר את התהליך ונאסוף מספר מסמכים חשובים:
- תיק CPR
- תיק רפואי מקופת חולים
- מסמכים רפואיים מבתי חולים \ רופאים פרטיים
- דוח פציעה במידת וקיים
- החתמה על טפסי וויתור סודיות וייפוי כוח
3 מסלולים לתביעות משרד הביטחון
לאחר הכנת התביעה באופן מסודר, אנו נגיש אותה למשרד הביטחון שם עליך לדעת כי לתהליך התביעה קיימות 3 אפשרויות:
1. מסלול ירוק – הליך מקוצר ומזורז בנושאים מסוימים (אירוע קרבי, מבצעי או פגיעה מאימון) האירוע הוא מקור לפגיעה והתקיים ב-5 שנים שקדמו להגשת התביעה. חשוב שתהיה אבחנה חדשה וברורה של המקרה לדוגמא : פוסט טראומה, חרדה , דכאון או הפרעה נפשית המיוחסת למקרה.
2. תחום חבלות – חבלה או פציעה שהקשר שלה לשירות אינו חד משמעי
3. תחום מחלות – תביעה שמאופיינת על ידי מחלה שנגמרה עקב השירות הצבאי
*לכל קטגוריה יש אחוזי הצלחה משתנים.
לאחר הגשת התביעה
כאשר התביעה הוגשה למשרד הביטחון קיבלת מספר תיק ואישור טיפולים רפואיים נותר רק לחכות לרופא מטעם משרד הביטחון שיבדוק אותך ויקבע האם אתה תהיה מוכר או לא. חשוב לציין שגם בשלב זה אתה לא לבד – לפני התור אתה מקבל תדריך מסודר.
לאחר קבלת ההכרה מהרופא נותר רק להמתין לקבלת תאריך לוועדה רפואית.
מזל טוב! הוכרת על ידי משרד הביטחון? עכשיו זה הזמן ליהנות מהזכויות שמגיעות לך.
זכויות נכי צה"ל
ישנן מספר רחב של שירותים, זכויות והטבות שמגיעות לאנשים המוכרים כנכי צה"ל ומשרד הביטחון.
זכויות מתחום הרווחה – מענק , תגמול , הלוואות , דיור:
- מענק חד פעמי לנכי צה"ל וכוחות הביטחון – תובע שהוכר ונקבע לו 10%-19% נכות זכאי למענק חד פעמי
- תגמול בסיסי לנכי צה"ל וכוחות הביטחון – תובע שנקבע לו 20% ומעלה זכאי לתגמול בסיסי – תשלום חודשי שנקבע בהתאם לאחוזי הנכות שלהם.
- קיימת גם תוספת גיל – מי שנקבעה להם דרגת נכות בשיעור 50% ומעלה, אחרי שהגיעו לגיל 55. מי שנקבעה להם דרגת נכות בשיעור 40% – 49%, אחרי שהגיעו לגיל 57. התוספת גדלה בהתאם לאחוזי הנכות ולגיל של הנכים.
- הלוואה ועזרה בדיור – נכי צה"ל רשאים לבקש הלוואה מאגף השיקום שניתנת באמצעות בנק אוצר החייל בתנאים מיוחדים.
זכויות מתחום השיקום – תעסוקה, טיפול נפשי, תמיכה למשפחה:
- עזרה בתעסוקה – משרד הביטחון עוזר לנכי צה"ל במציאת מקום עבודה המתאים להם.
- עזרה בטיפול נפשי – באפשרות המטופל לקבל טיפול נפשי להתמודדות עם הפגיעה ולתמיכה בתהליך השיקום האישי ובנוסף קיימת אפשרות לקבל החזר הוצאות עבור הטיפול (טיפול נפשי – פסיכולוג, פסיכיאטר, עובד סוציאלי וכו' .. )
- תמיכה למשפחה – משרד הביטחון מעניק גם למשפחתך החזר הוצאות למי שמתמודד עם פוסט טראומה , פגיעה נפשית או פגיעת ראש גם עבור ילדים .
זכויות מתחום הרפואה – בדיקות, טיפולים, ציוד רפואי:
- בדיקות וטיפולים רפואיים – תנאי הזכות לטיפול רפואי מאגף השיקום פתוחים עבורך גם בתהליך ההכרה וגם כאשר כבר הוכרת ובכך האופציה לבצע מגון רחב של בדיקות וטיפולים לצורך שיקום פיזי ונפשי של הגוף לאחר הפציעה הוא נגיש וקל יותר.
ניתן לקבל גם ציוד כזר רפואי עבור הטיפול או כחלק מהשיקום מידע נוסף ניתן לקבל באתר של אגף השיקום.
*קיימת זכות גם לקבלת רכב רפואי.
אופן הגשת תביעות נגד משרד הביטחון והכרה בנכות
אופן ניהול ההליך בבקשה להכרה כנכה צה"ל הוא שונה מהליך הבקשה להכרה כנכה אזרחי. במסגרת ניהול ההליך מול קצין התגמולים, על התובע לפרט את הקשר הסיבתי שבין הנזק שנגרם לו לבין תנאי שירותו הצבאי ובכך להוכיח את שני התנאים המצטברים הדרושים ע"פ החוק, כי הפגימה נגרמה תוך ועקב השירות הצבאי. במקרה של חבלה, חשוב לצרף לבקשה המוגשת לקצין התגמולים דוח פציעה חתום כנדרש ותיעוד רפואי בהתאם. במקרים בהם אין בידי התובע דוח כאמור, יהיה עליו לצרף תצהיר המכיל את העובדות אודות הנסיבות אשר הובילו לחבלה. כמו כן, בקשה המוגשת בגין מחלה, תגובה באמצעות תצהיר המפרט את הנסיבות אשר גרמו להופעת המחלה. חשיבותו של התצהיר הינה מכרעת, שכן הגרסה העובדתית בבקשה להכרה מלווה את התובע לכל אורך התהליך מול קצין התגמולים ואף בהמשך מול ערכאות משפטיות.
תביעת תגמולים נגד משרד הביטחון
התובע צריך להוכיח את הקשר הסיבתי בין אופי שירותו לפגיעה/מחלה. על מנת לקבוע ולהוכיח את הקשר הסיבתי החייל התובע ישלח לבדיקה אצל רופא מומחה. במידה והרופא קובע קשר סיבתי – קצין התגמולים יהיה רשאי (אבל לא חייב) לקבל חוות דעתו של הרופא המומחה ואם ירצה הוא יבקש חוות דעת נוספת. בהמשך התובע נשלח לוועד רפואית וזאת כדי לקבוע את אחוזי הנכות שמגיעים לו.
זכאות הורים שכולים לתגמולים
הורים שכולים זכאים לתגמולים ממשרד הביטחון במקרים בהם בנם או בתם נפלו במהלך שירותם הצבאי. הזכויות וההטבות להורים שכולים כוללות מענק חד פעמי, קצבה חודשית, סיוע נפשי, זכויות דיור, והטבות נוספות המיועדות לסייע בהתמודדות עם האובדן ובתמיכה כלכלית.
זכויות והטבות להורים שכולים
הזכויות להורים שכולים כוללות:
- קצבה חודשית: מענק כספי קבוע המשולם מדי חודש.
- סיוע נפשי: שירותי תמיכה וייעוץ נפשי למשפחות השכולות.
- זכויות דיור: סיוע בדיור והטבות הקשורות לדיור.
- הטבות נוספות: מגוון הטבות נוספות המותאמות לצרכי המשפחה השכולה.
מועד קבלת תגמולים
תגמולים להורים שכולים משולמים לאחר שהוכר המעמד השכול על ידי משרד הביטחון. התהליך כולל בחינת הנסיבות שהובילו לפטירה ואישור המעמד השכול. לאחר האישור, מתחילים ההורים לקבל את התגמולים בהתאם לזכויות המגיעות להם.
תביעה של משפחות שכולות
משפחות שכולות יכולות להגיש תביעה למשרד הביטחון בכדי לקבל את הזכויות המגיעות להם. התהליך כולל הגשת בקשה מפורטת הכוללת את כל המסמכים הרלוונטיים, דוח פציעה, ותצהירים המפרטים את הנסיבות שהובילו לפטירה.
תגמולים לבן משפחה של נכה צה"ל שנפטר
בני משפחה של נכה צה"ל שנפטר זכאים לתגמולים ממשרד הביטחון בהתאם לחוק הנכים תגמולים ושיקום. הזכויות כוללות תגמולים כספיים, סיוע נפשי, הטבות דיור והטבות נוספות. על מנת לקבל את התגמולים, על המשפחה להגיש בקשה למשרד הביטחון הכוללת את כל המסמכים הרלוונטיים ואת תעודת הפטירה של הנכה.
תביעה למשרד הביטחון בגין החמרת מצב רפואי
לאחר ההכרה כנכה צה"ל, במידה וחש הנכה שינוי לרעה במצבו או החמרת מצבו רפואי, הוא רשאי על פי החוק להגיש בקשה להחמרה במצב הרפואי או להגיש בקשה לנכות מוסבת אשר נגרמה עקב נכותו זאת ועוד בתנאי שחלפו 6 חודשים מיום הכרתו. לדוגמא, חייל שלקה בסוכרת והוכר כנכה צה"ל ונזקק לטיפול נפשי רשאי לבקש נכות נפשית נוספת עקב כך. לבקשה זו יש לצרף כמובן מסמכים רפואיים התומכים בבקשה להחמרה או הנכות המוסבת.
ערעור על החלטת קצין התגמולים
כל מי אשר גילה כי תביעה למשרד הביטחון שלו נדחתה רשאי להגיש ערעור לבית המשפט שלום על החלטת קצין התגמולים ובמסגרת הערעור בבית המשפט יוכל התובע בדרך כלל באמצעות מומחה רפואי מטעמו ועדויות של אנשים מטעמו להוכיח שקצין התגמולים טעה ויש להכיר בו כנכה צה"ל בנוסף, על פי החוק מי שתביעתו נדחתה רשאי להגיש בקשה לעיון נוסף ולצרף ראיה חדשה בו הוא מבקש מקצין התגמולים לבחון מחדש את הראיה החדשה. בית המשפט העליון קבע כי גם חוות דעת רפואית תחשב כראיה חדשה.
וועדות רפואיות של משרד הביטחון וערעור על החלטת וועדה רפואית
איש כוחות הביטחון אשר הוכר כנכה צה"ל יזומן לוועדה רפואית אשר תקבע את שיעור נכותו. בפני הוועדה הרפואית יוכל הנכה להציג מסמכים רפואיים או חוות דעת רפואית אשר יפרטו בקשר למצבו הרפואי וגובה הנכות המגיעה לו. מומלץ להרחיב ולהסביר לוועדה הרפואית על מגבלה אשר משפיעה על תפקודו היומיומי.
על החלטת הוועדה הרפואית ניתן לערער לוועדה עליונה ולתקוף את החלטת הוועדה הרפואית אשר לטענתו קיפחה אותו. על החלטת הוועדה העליונה ניתן לערער בשאלה משפטית בלבד בפני בית המשפט המחוזי אשר יכול להתערב בהחלטת הוועדה ולהחזיר את התיק לוועדה רפואית עם הנחיות משפטיות על מנת שהוועדה תבדוק שוב את החלטתה ותשקול אותה מחדש.
לעיתים בית המשפט ממליץ להעביר את הטיפול לוועדה העליונה בהרכב אחר כאשר סבור שהוועדה כבר מקובעת בעמדתה.
הליך קבלת התגמולים, אחוזי הנכות וההטבות הכספיות
חייל אשר הוכר כנכה זכאי לטיפול רפואי ושיקום מקצועי והטבות כספיות והכל בהתאם לגובה הנכות אשר נקבעה לו. כך למשל מי שקבעה לו דרגת נכות של 10% עד 19% נכות זכאי למענק כספי הנע כיום מ-50,000 ₪ עד ל- 200,000 ₪ ולהנחה בארנונה ומי שקיבל מעל 20% זכאי גם לטיפול רפואי ותגמול חודשי לכל חייו בנוסף להטבות רבות הקבועות בחוק למשל מימון לימודים, הקמת עסק, בית הבראה, עזרה ברכישת דירה, רכב רפואי, והכל תלוי כמובן בגובה הנכות ובגין מה ניתנה הנכות
ייצוג עורך דין בתביעות נגד משרד הביטחון
נכותו של אדם היא סיפורו האישי על המאבק המתמשך בחייו. אדם צריך להתמודד בכל רגע נתון מול מכשולים רבים ללא הבנה קודמת. המפגש עם משרד הביטחון הוא מאתגר ולעיתים גורם לקושי רב בהבנה כיצד עליו לפעול ומה עליו לעשות ולכן, פניה לעו"ד משרד הביטחון יכולה להוות דרך בטוחה וקלה בכל התהליך הדרוש מתחילתו ועד סופו. תביעות נגד משרד הביטחון בגין חבלה או מחלה מוגשות לקצין התגמולים במשרד הביטחון, אשר קובע את זכאותו של התובע לתגמולים על פי חוק הנכים תגמולים ושיקום.
נפגעת או חלית במהלך שירותך הצבאי?
בכדי לזכות בתגמולים יש להוכיח שהפגיעה או המחלה פרצה כתוצאה ישירה עקב או במהלך שירותו הצבאי של התובע. הכרה בתביעת החייל התובע תעמיד אותו לפני הוועדה הרפואית אשר היא זו שתקבע את דרגת ואחוזי נכותו. סכום התגמול והפיצויים להם יהיה זכאי נגזר באופן ישיר מאחוזי נכות אשר אותם קובעת הוועדה הרפואית. במידת צורך יהיה ניתן לערער על החלטת הוועדה הרפואית וגם על החלטות של קצין התגמולים. רצוי להיעזר בשירותיו של עורך דין משרד הביטחון אשר מומחה ומנוסה היטב בתחום על מנת לדאוג למימוש זכויות מקסימאלי!
בחירת עורך דין לצורך הגשת תביעות נגד משרד הביטחון
לכל עורך דין יש את תחום ההתמחות שלו והניסיון שהוא צבר לאורך שנים רבות. לכן כאשר מדובר בהגשת תביעה למשרד הביטחון קיימת חשיבות גדולה להיעזר בשירותיו של עורך דין צבאי. זאת כיוון שהוא מכיר את שיטות החשיבה והפעולה של הפרקליטים הצבאיים וכך הוא יכול לנחש מה תהיה האסטרטגיה שלהם.
זו הסיבה שהוא בוחר את האסטרטגיה הנכונה ביותר להתמודדות מול הקו הזה של הפרקליטות הצבאית ובדרך זו יכניע את המערכה לטובת הלקוח שלו כדי לשמור על האינטרסים שלו. כאשר עורך דין משרד הביטחון אלי סבן מגיש בבית המשפט את מלוא הנתונים שכוללים את המסמכים הרפואיים, חוות דעת של מומחה וסקירה על ההשלכות של המקרה החמור על עתידו של הנפצע, יש סיכוי רב שהלקוח שלו יקבל את מלוא הזכויות וההטבות המגיעות שלו.
נשמח לסייע לכם למצות את זכויותיכם המגיעות לכם,
התקשרו 03-5221444
כל אנשי כוחות הביטחון וצבא: חיילים / שוטרים / אנשי מוסד / שב"כ – לאופן הגשת התביעה ותהליך קבלת התגמולים היכנסו לאתר »
ניתן להגיש תביעה על החמרת מצב בתנאים מסויימים בלבד – היכנסו לאתר וקראו »
זה תלוי באחוזי הנכות שנקבעו לכל אחד. לכל מי שנקבעה לו דרגת נכות של בין 10-19% יהיה זכאי למענק כספי של בין 50,000 ₪ – 200,000 ₪ ולהנחות והטובות רבות כמו: ארנונה, רכב רפואי, מגורים, לימודים ועוד.
אחוזי ההצלחה הם גבוהים ביותר. גם במקרים שבהם לא הושגה הצלחה מלאה, מגיש עו"ד אלי סבן ערעור על החלטת הוועדה וכך מוגש המידע הקיים ונתונים נוספים במועד הערעור כדי להטות את הכף לצידו של הנפגע
אין אפשרות לדעת מראש כמה דיונים ייקבעו בכל תיק, לכן התהליך עשוי להימשך חודשים ואף יותר מכך.
☎ לשיחת ייעוץ משפטי ללא עלות
30 שנות ניסיון
הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות
צוות מומחים בכירים
ליווי אישי