■ אנשי שירות בתי הסוהר בתפקידיהם השונים עלולים להיפצע במהלך שירותם, לחלות, או שיהיו להם נזקי גוף ■ בכל אחד מהמקרים הללו הגוף שאחראי עליהם הוא משרד הביטחון ולכן כל מי שרואה עצמו נפגע בסיטואציות שונות, יכול לתבוע על כך את משרד הביטחון כדי לקבל הכרה וגם תגמול כספי■
נכתב ע"י עורך דין אלי סבן
נפגעתם או נפצעתם במהלך שירות בבתי הסוהר? דעו את זכויותכם מול משרד הביטחון!
פגיעה או חבלה במהלך השירות בבתי הסוהר
ישנם מקרים רבים בהם שוטרים או סוהרים בשב"ס נפגעים ונפצעים כתוצאה מחבלה כתוצאה מעימות עם אסירים או לחליפין פציעות כתוצאה מנפילה או כוויה ועל כן במקרי פציעה או חבלה ניתן לתבוע את משרד הביטחון לקבלת הזכויות המגיעות.
בכל פגיעה בזמן שירות בתי הסוהר יש לבצע את התהליך בכמה שלבים כדי להגיע למצב של מיצוי זכויות באופן מלא. בשלב ראשון פונים למשרד הביטחון ומצרפים לתביעה את מלוא המסמכים על פי סדר כרונולוגי שמפרטים את המקרה. תיאור המקרה הספציפי, ההשלכות שלו כמו ימי אשפוז, טיפולים רפואיים, ניתוחים, חוות דעת רפואיות וכל מידע נוסף הקשור לכך.
הגעה לוועדות רפואיות של משרד הביטחון בגין פגיעה בסוהרים
הוועדה הרפואית של משרד הביטחון אינה ממהרת להכיר בחולי או פגיעה בזמן שירות בתי הסוהר ולכן הדרך המומלצת היא להיעזר בעורך דין משרד הביטחון. בהתאם לחומרת המקרה, לאדם זה יש הוצאות ישירות או עקיפות לאור פגיעה בזמן שירות בתי הסוהר:
- הקטנת אחוז המשרה דבר שגורר שכר נמוך מאד והפרשות סוציאליות בערך נמוך יותר.
- הפסקת עבודה לאור חוסר המסוגלות לעבוד אם מדובר בפגיעה חמורה.
- תשלומים עבור טיפולים, נסיעות לבתי חולים, סיוע של אחות או מטפלת כמה שעות ביום, או 24 שעות ביממה.
תביעות משרד הביטחון לאנשי שירות בתי הסוהר
משרדו של עו"ד אלי סבן מתמחה כבר למעלה מ 30 שנה בייצוג שוטרים וסוהרים בשירות בתי הסוהר. משרדנו ילווה אותך ויסייע לך בבניית תיק רפואי והתמודדות מול הוועדות הרפואיות של משרד הביטחון עד להכרה ולקבל כל הזכויות המגיעות לך.
30 שנות ניסיון
הערכת סיכויי תביעה ללא התחייבות
צוות מומחים בכירים
ליווי אישי