מלחמת לבנון השנייה החלה בקיץ 2006 , היא נמשכה 34 ימים והתרחשה בעיקר בכפרים בדרום לבנון לאור הריכוזיות הגדולה של אנשי חיזבאללה ששהו בכפרים וביצעו מתוכם פעולות טרור נגד תושבי צפון מדינת ישראל.
ההתנהלות של צה"ל במלחמת לבנון השנייה
מטרתה של מלחמת לבנון השנייה הייתה לנטרל ככל האפשר את היכולות המבצעיות של אנשי חיזבאללה לאור העובדה שהייתה בידיהם כמות גדולה מאד של תחמושת כמו מוקשים, רובים, משגרי רקטות, רקטות, טילים נגד טנקים ואמצעי לחימה רבים נוספים. לוחמי חיזבאללה פעלו באמצעות לוחמת גרילה כיוון שכמות הלוחמים לא הייתה גדולה יחסית, מול הכמות הגדולה של חיילי צה"ל שפעלו במקומות האלו.
הצבא פעל בעומק שטח האויב באמצעות יחידות קומנדו מיוחדות, יחידות חי"ר שונות ובסיוע של מטוסי חיל האוויר שהפציצו את הנקודות האסטרטגיות הבעייתיות ובסיוע ימי של ספינות חיל הים.
במלחמה עקובה מדם זו נהרגו 122 חיילים ו 44 אזרחים ונפצעו בין 700-500 חיילי צה"ל אשר הוטסו או הועברו לבתי החולים ברחבי הארץ כדי לקבל טיפול ראשוני מציל חיים. רבים מהם נשארו בבתי החולים ובמרכזי השיקום לאורך חודשים לאחר שקיבלו סוגים שונים של טיפולים בהתאם לחומרת מצבם הבריאותי.
ההשלכות של מלחמת לבנון השנייה
בתום מלחמת לבנון השנייה נשמעה ביקורת רבה בעם על ההתנהלות הצבאית במלחמה זו ובעקבות כך הוקמה ועדת וינוגרד שבחנה את הליקויים. הוועדה קבעה כי היו כשלים רבים בתיאום שבין היחידות הצבאיות השונות, שהצבא לא היה ערוך כראוי למלחמה זו, היה חוסר בתכנון נכון, חוסר במשמעת, היו סטיות מנהלים אקוטיים ולכן לא הייתה שליטה ובקרה באופן מלא. לאור זאת כל המלחמה הזו הייתה החמצה גדולה. בעקבות המסקנות האלו התפטר מתפקידו הרמטכ"ל שפיקד על מלחמת לבנון השנייה דן חלוץ.
פצועים ומשפחות שכולות בעקבות מלחמת לבנון השנייה
קציני הנפגעים של החילות השונים העניקו כתף תומכת למשפחות השכולות ולמשפחות הפצועים בימים שלאחר המלחמה והם מלווים אותם עד היום. בכל מה שקשור לזכויות של משפחות הפצועים ומשפחות החללים ההתנהלות היא מול האגפים הרלוונטיים במשרד הביטחון.
בהתאם לחומרת הפציעה של החייל מגיעות לו הטבות והוא אמור לקבל סיוע של מלוא המעטפת, תמיכה כספית, עזרה ביתית לאורך כמה שעות ביום או 24 שעות ביממה על פי מצבו, מימון רכישה של אביזרים נלווים כמו לדוגמה כיסא גלגלים ועוד.
למשפחות השכולות מגיע פיצוי כספי על פי דרגת החלל ופרמטרים נוספים, וזכאים לכך ולזכויות נוספות כמו טיפולים נפשיים, סיוע בלימודים ועוד כל בני משפחתו מקרבה ראשונה כמו הוריו, אשתו, אחיו וילדיו.
תביעות מול משרד הביטחון
כדי לקבל את מלוא הזכויות כל משפחה פונה לעו"ד משרד הביטחון אלי סבן כדי שייצג אותה בהתנהלות מול משרד הביטחון ויגיש עבורה תביעה נגד משרד הביטחון לקבלת מלוא התנאים המגיעים להם.