קיבלת צו 8 על מנת להגן על המולדת והתייצבת לשרת את מדינתך נאמנה. לעתים אתה חוזר לביתך שלם ובריא וללא פגע ולעתים אתה נפצע או נחבל וזקוק לעזרה מקצועית וטיפול רפואי מתאים. לצד הנכות הגופנית ואולי אף הנפשית ישנה גם נכות תפקודית עליה לא מרבים להרחיב ולכן ארחיב עליה במאמר זכויות משרתי מילואים.
פגיעה בשכר משרתי המילואים
לדוגמא: אדם אשר עובד בהייטק ונפגע באופן שהוא אינו יכול לחזור לעבודתו, קיימת אצלו פגיעה בכושר ההשתכרות העתידי שלו. כתוצאה מהפגיעה הגופנית נפגעה יכולת ההשתכרות שלו ולכן לצד הנכות הפיזית הוא סובל מנכות תפקודית שבה לידי ביטוי באבדן כושר השתכרות.
אותו איש הייטק הרוויח כ- 20,000 ₪ לחודש, אך עקב פגיעתו נאלץ לעשות הסבה ולעבור לתחום אחר והכנסתו ירדה עקב כך ל-10,000 ₪ לחודש. הרי שלמרות נכותו הרפואית הגבוהה אין בפיצוי זה (לדוגמא: קיבל 20% נכות רפואית וזכאי לתגמול חודשי של כ-1,000 ₪) שיקבל מאגף השיקום בכדי לתת ביטוי לאבדן כושר ההשתכרות שלו ולכן חוקק חוק מיוחד שייתן מענה לפגיעה התפקודית וזאת על מנת לצמצם את אבדן כושר ההשתכרות העתידי כתוצאה מהחבלה. יתכן שלאותו אדם מגיע תקבול נוסף עקב כך.
חוק זכויות חיילי מילואים
החוק הרלוונטי בעניין זה הוא חוק תשלום הקצבאות לחיילי מילואים ולבני משפחותיהם אשר חוקק בכנסת בשנת 2002. כאשר זכויות משרתי מילואים, שנפגעו תוך כדי ועקב שירות המילואים, לדרגת נכות תפקודית נבחנת לפיו.
המטרה של החוק היא להבטיח כי יהיה מענה לחיילי המילואים אשר נפגעו או במילים אחרות להבטיח תשלום קצבאות לחיילי מילואים שנפגעו בתקופת שירותם ולבני משפחותיהם של חיילי מילואים שנספו עקב שירותם וכיוצא בזה והכול בהתאם להוראות חוק זה.
התייצבות בפני ועדה מטעם משרד הביטחון
על מנת להיות זכאי לנכות תפקודית עלייך להתייצב בפני וועדה של משרד הביטחון אשר בוחנת האם הנך זכאי לדרגת נכות תפקודית, כאשר התנאי הנדרש אותו היא בוחנת בעניין הוא האם – הנך זכאי לדרגת נכות רפואית הגבוהה מ- 19%.
לוועדה הרפואית יש חופש להתייחס לכל מקרה לגופו ואף לסטות במקרים חריגים מהוראות החוק בדרך של קביעת דרגת נכות תפקודית גבוה ביותר ממחצית מדרגת הנכות שנקבעה לאותו חייל מילואים לפי חוק הנכים (כאשר קביעה זו תהייה כאמור לתקופה שתקבע הוועדה הרפואית ושלא תעלה על שנה). כמו כן, היא רשאית בכל עת, לשנות את דרגת הנכות תפקודית חריגה.
אציין כי דרגת הנכות התפקודית, משלימה את דרגת הנכות הרפואית אשר אושרה ע"י אגף השיקום וממחישה את גודל הפגיעה בכושר ההשתכרות בעקבות הפציעה(במידה וישנה).
כמו כן, על מנת לבחון את זכאותך לדרגת נכות תפקודית במעמד הוועדה הנך נדרש למלא טופס מסוים ולצרף אליו מספר אישורים רלוונטיים כגון: תלושי משכורת של 3 החודשים האחרונים לפני אירוע הפגיעה/המחלה, תלושי משכורת של 3 החודשים לאחר אירוע הפגיעה/המחלה, תלושי משכורת של 3 החודשים האחרונים, תדפיס בנק או צ'ק לדוגמא – בו מצוינים פרטי חשבונך (עבור עצמאים: טופס 5269- אישור מס הכנסה על גובה ההכנסות שנתי, דו"ח פציעתך, מסמכים רפואיים אודות מצבך, צילום ת.ז כולל ספח, אישור הודות זכאותך/אי זכאותך לתקבול כלשהו של קופת גמל/חברת ביטוח/קרן פנסיה מקופת חולים וכיוצא בזה).
לאחר שכל הטפסים הרלוונטיים המלאים התקבלו ע"י משרד הביטחון, יישלח אליך זימון לוועדה אשר תבחן את זכאותך לקצבת נכות.
חשוב לציין, למען הסר ספק, כי בדיקה זו – של זכאותך עבור נכות תפקודית, אין בכדי לפגוע בזכאות אשר נתנה לך עבור נכות שכבר נתנה לך באגף השיקום.
לסיכום,
במידה ואינכם בטוחים לגבי זכויות משרתי מילואים ו/או מעוניינים לבדוק את זכאותכם ולתבוע את משרד הביטחון, אנו ממליצים לכם לפנות אל גורמים משפטיים המתמחים בטיפול בתיקים מסוג זה. עו"ד משרד הביטחון אלי סבן כבר למעלה מ 30 שנה מעניק ייעוץ משפטי ללא עלות, מלווה ומייצג חיילים רבים ואנשי כוחות הביטחון בכדי לממש את זכאותם. צרו עם משרדנו קשר ונשמח לסייע לכם. התקשרו אל טלפון: 03-5221444 או השאירו פרטים באתר ונחזור אליכם.