חיילים רבים בצה"ל שחוו טראומה או התעללות אשר הותירה בהם הדרדרות/התפרצות הפרעות או מחלות נפשיות פעמים רבות מוצאים את עצמם מבקשים לממש את זכיותיהם מול משרד הביטחון, אז הם יכולים להגיש תביעה בתום שירותם כאשר עליהם להוכיח כי אכן קיים קשר סיבתי בין נכותם לבין האירועים שהם חוו בשירותם הצבאי והובילו לכך. אך מה קורה עם החמרה נפשית בצבא?
לאחר והקשר הסיבתי הוכח והחייל הוכר על ידי קצין התגמולים פעמים רבות המצב הנפשי מחמיר ואז עולה הצורך לפנות שוב אל משרד הביטחון על מנת לעלות את אחוזי הנכות. לאחר פגימה במצב שכלי או נפשי יכול לעבור זמן בו חל שינוי לרעה במצב בריאות הנפשית בה אשר יכולה להשפיע גם על גובה הנכות המקורית שנקבעה.
התקנות מגדירות החמרת מצב נפשי בצבא:
"פגימה מוחמרת היא פגימה אשר נובעת כתוצאה של החמרת מחלה כשאותה החמרה אירעה בזמן שירות עקב השירות" ובנוסף התקנה מתייחסת גם להחמרה במצב שאירעה לאחר סיום השירות כתוצאה ישירה של הפגימה המוכרת.
מקרה לדוגמא –
חייל אשר חווה פגיעה טראומתית במבצע וכתוצאה מכך התפרצה סכיזופרניה והוא טופל בתרופות פסיכיאטריות אשר עזרו לתקופה. אך לאחר מספר שנים משחרורו חלה הדרדרות נפשית כבדה שבגינה הוא יהיה זכאי להעלאת אחוזי נכות. במקרה כמו זה החייל יכול להגיש בקשה להחמרת מצב או פגימה מוחמרת ובמידה והוועדה הרפואית תאשר כי חלה החמרה בפגיעה המקורית יאושרו לו אחוזי נכות גבוהים יותר.
לסיכום
לאור המורכבות בכל הקשור אל תביעות כתוצאה של החמרת מצב נפשי בצבא ייעוץ מקצועי של עו"ד יהיה מאוד חיוני וימנע מכם עוגמת נפש ובזבוז זמן רב במהלך תביעה למשרד הביטחון עו"ד אלי סבן מתמחה בייצוג נכי צה"ל ויסייע לכם להתמודד מול משרד הביטחון, וועדות רפואיות ואגף השיקום. ליווי של עו"ד במקרים אלה יתרום רבות לסיכוי הצלחה גבוהים והגדלת אחוז הנכות שלך כתוצאה מהחמרה במצב נפשי.
משרדו של עו"ד אלי סבן הוא בעל 30 שנות ניסיון בייצוג חיילים בבתי משפט, בזכות הידע הרב ואנשי המקצוע המלווים את המשרד הדבר סייע לקטוף הצלחות רבות בתיקים מורכבים מול משרד הביטחון. פנו אלינו עוד היום ונשמח לסייע לכם למצוא את זכויותיכם המגיעות לכם – 03-5221444