■ דיכאון (Depression) הוא הפרעה נפשית שגורמת למצב רוח ירוד שיכול לפגוע בתפקוד התקין של האדם ■ השינוי באורח החיים והסביבה יכול לגרום לחיילים רבים לפתח דיכאון בצבא ■
נכתב ע"י עו"ד אלי סבן
במאמר הבא נסקור לפניכם מס' שאלות חשובות אודות דיכאון בצבא
- מהו דיכאון בכלל?
- כיצד דיכאון יכול להיגרם במהלך שירות צבאי?
- איך מאבחנים דיכאון במהלך שירות צבאי?
- הגשת תביעה למשרד הביטחון לקבלת פיצוי כספי וזכויות
- צרו קשר עם משרד עו"ד אלי סבן לתביעת זכויותיכם
◄ מהו דיכאון?
דיכאון הוא מצב נפשי של האדם שגורם לו לתופעות של פסימיות, חרדה, חוסר תיאבון, אי רצון להשתתף בפעילויות משמחות, הערכה עצמית נמוכה, אי יכולת לישון או קשיים בהירדמות (אינסומניה), מחשבות אובדניות, חוסר איזון כימיקלי במוח, חוסר ריכוז ופגיעה בתפקוד היומיומי של האדם. בדיכאון גם משולבים סיבות אישיותיות כמו אופי האדם ופגיעותו וסיבות סביבתיות כמו שינוי בסביבה הרגילה ובמה שהוא מכיר, כמו למשל הכניסה לחיים הצבאיים.
◄ איך פוגשים דיכאון בצבא?
השינוי בתנאי החיים והסביבה של החייל יכולים להוות אחת מהסיבות המרכזיות לכך שהוא יחווה דיכאון במהלך השירות הצבאי. התנאים שהצבא מספק לחייל גורמים לשינוי ברמת חייו והשילוב הזה יחד עם הסיבות האישיותיות יכולים לגרום דיכאון בצבא. הסיבוכים של דיכאון בצבא יכולים להוביל להפרעה הסתגלותית או לניסיונות אובדניים, לכן מומלץ לאבחן את הדיכאון עוד בהתחלה שלו.
◄ דרך האבחון של דיכאון במהלך השירות הצבאי
כדי לאבחן דיכאון בצבא, החייל צריך לדווח על כך לממונים עליו. השלב הבא יהיה להיבדק אצל קב"ן – קצין בריאות הנפש שנמצא בצבא כדי שהוא יוכל להעריך את מצבו הנפשי. הקב"ן יפנה את החייל לבדיקה פסיכיאטרית כדי שיוכל לקבל אבחון מקצועי להערכת הפרופיל הנפשי שלו. כמה זמן עבר מאז שלקה בדיכאון ומה הטיפול שהוא ממליץ להמשך הדרך ( שיחות, פסיכותרפיה, טיפול תרופתי וכן הלאה).
◄ הגשת תביעה כנגד משרד הביטחון
אבחנו דיכאון במהלך השירות הצבאי? כדאי שתדע מה מגיע לך!
גם בתור חייל סדיר בצבא וגם לאחר שירותך הצבאי אתה יכול לתבוע את משרד הביטחון עקב מצבך הנפשי ולקבל את הזכויות,
הפיצויים והטבות שמגיעות לך ממנו בהתאם לחוק! כדאי לך להתייעץ עם עורך דין מומחה למשרד הביטחון.
מתמודדים עם דיכאון בשירות הצבאי? משרד עורכי דין אלי סבן מתמחה בייצוג שוטרים, וחיילים, אנשי קבע וכוחות הביטחון בתביעתם נגד משרד הביטחון עד לקבלת פיצויים. חייגו אלינו לקביעת פגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות בטלפון: 03-5221444