■ מהו טופס 141? מדוע אתם זקוקים לטופס זה? מהי החשיבות של טופס זה? בכתבה זאת המומחים של משרד עורכי דין אלי סבן יגוללו בפניכם את כל שיש לדעת אודות טופס 141 דוח פציעה ■
תביעה למשרד הביטחון – לא מוותרים על מה שמגיע לכם!
אם חליתם או נפצעתם במהלך שירותכם הצבאי, חשוב שתהיו מודעים לכך שחוק נכים תגמולים ושיקום הוא זה שכולל את כל הקשור אל טיפול בנפגעי משרד הביטחון וצה"ל במהלך/בעקבות שירותם הצבאי. בהתאם לחוק זה חייל שנפצע או חלה כתוצאה מהשירות או במהלך השירות, יגיש תביעה למשרד הביטחון וזאת על מנת שמשרד הביטחון יכיר בו כנכה צה"ל על כל המשתמע מכך.
אם מדובר על איש צבא קבע או מילואים חשוב שהוא יגיש את התביעה בסמוך לפגיעה. אם מדובר על חייל משוחרר, חשוב שהתביעה תוגש מיידית לאחר שחרורו. אם הנפגע אינו מועמד לשחרור בעקבות הפגיעה, יש להגיש את התביעה כשלושה חודשים לפני השחרור המיועד וזאת על מנת שבשחרור כבר יתחילו בשלבים של התביעה.
הצעדים החשובים – מה עושים אם נפגעתם?
- הצעד הראשון תמיד יהיה לקבל טיפול רפואי ולשמור על כל המסמכים הרפואיים. אל תבטלו את הצורך בטיפול וזאת משום שטיפול מיידי בבעיה על כל הסימפטומים הנלווים אליה, יאפשר אבחון מדויק של הפגיעה ויקלו על כל תהליך התביעה.
- הצעד השני יהיה למלא טופס 141 דוח פציעה. כל חייל שנפצע במהלך ובעקבות שירותו הצבאי חייב לוודא שהרופא המטפל ממלא את הדו"ח על הפציעה וחותם על טופס זה. לאחר מכן יש לוודא שהמפקדים הממונים על החייל יחתמו על הטופס גם הם .
- הצעד השלישי יהיה פנייה אל עורך דין משרד הביטחון המומחה בייצוג נכי צה"ל ומשרד הביטחון ובתביעות למשרד הביטחון.
חשוב שתיקחו בחשבון שהצלחתה של התביעה תלויה במידה רבה בניסיון של עורך הדין ובאופן התנהלותה. טופס התביעה חייב להיות מדויק ויש להגיש אותו יחד עם כל המסמכים הנדרשים ותצהיר מאומת החתום בפני עורך דין. תמיד יש לוודא שיש לכם עותק של דו"ח הפציעה, ותמיד יש להקפיד לרשום במסמך את תאריך החבלה המדויק ולמלא אותו כמה שיותר קרוב לאירוע.
חשיבותו של טופס 141 דוח פציעה
חשיבותו של טופס 141 דוח פציעה, גדולה. שכן, דו"ח הפציעה מהווה אסמכתא משפטית רשומה אשר בסופו של דבר תעזור בהוכחת הקשר הסיבתי בין החבלה לבין השירות הצבאי, הוכחת קשר סיבתי זה יוביל לעיתים לקיצור של הליך התביעה במשרד הביטחון.
📰 להורדה מהירה של טופס 141 דוח פציעה בצבא – לחצו כאן